Sharon van der Zwaag

Out of the box kijken naar mogelijkheden
Sharon van der Zwaag heeft in hoog risico beroep gewerkt (politie, brandweer, ambulance, defensie) en zit zich tegenwoordig in als coach en herstelondersteuner met paarden.

Na enkele schokkende gebeurtenissen kreeg Sharon te maken met PTSS en depressie. Ze heeft meer dan 14 jaar hulpverlening gehad vanuit de GGZ. Individueel, meerdere groepsbehandelingen en een opname. 

Door zowel de hulpverlening als de maatschappij om haar heen werd er vooral gekeken naar haar diagnose, PTSS. Er werd gedacht en gewerkt in beperkingen waardoor ze soms ook ging leven naar haar diagnose. Op een gegeven moment kwam haar vuur weer terug. Sharon wilde niet leven in beperkingen en wilde ook niet dat er steeds gekeken werd naar wat ze niet meer kon. Ze wilde kijken en leven naar haar mogelijkheden en haar kansen. Dit maakte dat er weer ruimte was voor ontwikkeling en groei.

Iedereen heeft kwaliteiten en is uniek, ongeacht wat ze hebben meegemaakt. Sharon wil dat mensen in zichzelf geloven en zichzelf als krachtig ervaren, zodat ze hun eigen potentieel kunnen ontdekken en ontwikkelen. Hoop is het grootste goed wat we iemand anders kunnen geven.

Werk

Sharon heeft haar eigen bedrijf als coach (equine assisted coach) en herstelondersteuner en werkt daarbij met de inzet van paarden. Ze is veel buiten bezig om zowel letterlijk als figuurlijk out of the box te kunnen denken.

Ook geeft Sharon lezingen gegeven om meer kennis en inzicht te geven in herstel of PTSS. Dit doet ze graag voor de hoge risico beroepen. Sharon heeft ook gewerkt binnen de GGZ. Sharon is nauwkeurig, zorgvuldig, empatisch en betrouwbaar. Ze houd van humor en gebruikt dat ook om vanuit daar andere inzichten te verkrijgen.

Opleidingen

Sharon heeft de Politie academie gedaan, de opleidingen Ervaringsdeskundige in Zorg en Welzijn en de opleiding Trauma sensitieve ondersteuning en is bevoegd als Equine Assisted coach.