Ronald Muylwijk

Mijn passie is mensen. Wie ben je? Wat drijft je?
Door zelf echt en raakbaar te zijn, moedigt het mensen om mij heen aan om hetzelfde te doen.

Ronald Muylwijk heeft ggz-ervaringen in meerdere depressies, angsten en een verslavingsgevoeligheid. 

Werk

Binnen de wereld van Ervaringsdeskundigheid is Ronald altijd bezig geweest met trainingen geven. Trainingen als Herstellen doe je zelf, Honest Open Proud, Werken met Eigen Ervaring en dergelijke. Mindfulness bij Herstel en Herstel+ zijn 2 soortgelijke trainingen die hij mede heeft ontwikkeld. Bij Stichting Focus in Zwolle heeft Ronald in de rol van Trainer en Teamleider met ervaringsdeskundigheid gezeten. En bij het Herstelbureau van HVO Querido in Amsterdam heeft hij gewerkt als Trainer met Ervaringsdeskundigheid. Hier gaf en ontwikkelde hij naast de Hop, WMEE e.d. ook trainingen voor werknemers van HVO Querido over herstel ondersteunende zorg en ervaringsdeskundigheid. Waardoor deze begrippen zich meer konden inbedden binnen de gehele organisatie.

De laatste jaren haalt Ronald zijn inkomen uit het geven van teamtrainingen voor bedrijven uit allerlei sectoren. Waarin hij hen ondersteunt in thema’s als; samenwerken, communicatie, leiderschap en vooral onderlinge verbinding. 

Kernwaarde

Vertrouwen is een grote kernwaarde die voor Ronald belangrijk is. Dit lijken mensen ook snel te voelen, waardoor hij makkelijk contact maakt en mensen vaak snel en makkelijk open naar hem zijn. Ronald zoekt snel en makkelijk de samenwerking en gezamenlijke doelen op, ook in gesprek met klanten/deelnemers. Hierdoor kan Ronald ook makkelijk confronteren op een manier waarop mensen voelen dat hij naast ze staat. Verder is Ronald scherp in zijn denken en snel enthousiast over van alles en nog wat.