Robert Swier

Ik wil mensen helpen ontwaken.
In eerste instantie is iedereen mens, geen cliënt en geen professional.

Sinds 2001 werkte Robert in Spanje. Als piloot werkte hij steeds 10 dagen achter elkaar om daarna in Nederland 10 dagen vrij te zijn. Tijdens deze periode raakte hij in conflict met zichzelf. Hij volgde daarna een persoonlijkheidstraining in de veronderstelling dat hij het probleem daarmee kon oplossen. Dat bleek verkeerd gedacht en Robert raakte in een spiraal van Betrekkings- en Grootheidswanen. Dit leidde tot een gedwongen opname op basis van een kortdurende reactieve psychose. Een jaar later was Robert weer volledig aan het werk. In 2016 kreeg hij opnieuw een psychose. Ook hier herstelde hij snel van.

Opleidingen

In 2020 heeft Robert de Groninger Opleiding Ervaringsdeskundigheid (GOED) gedaan. Daarnaast heeft hij gewerkt op de afdeling Ouderenpsychiatrie van Arkin en is sinds 2021 Regio-coördinator Regio Drenthe van Anoiksis, vereniging voor en door mensen met een psychosegevoeligheid. Daarnaast heeft Robert tijdens zijn herstel kennis en visie omtrent spiritualiteit en mystiek ontwikkeld.

Robert is opgeleid in werktuigbouwkunde en wiskunde. Robert is analytisch, kan goed schakelen en meedenken op beleidsniveau. Robert streeft ernaar dat met wat hij doet en zegt, zal leiden tot een positief effect bij de ander. Dat is wat hem betreft al ‘winst’ en wat hem voldoening geeft.

Maar nog belangrijker vindt Robert dat iedereen in eerste instantie mens is en geen cliënt of professional.