Ginette Hendriks

"Het leven praat soms terug"
Ginet is ruim 25 jaar werkzaam in de verslavingszorg. Ze heeft in verschillende uitvoerende en management functies gewerkt.

Als het licht uitgaat, de stopknop in haar hoofd het niet meer doet zit ze ineens aan de andere kant van de tafel, in de rol van patiënt. Gelukkig bleek ontsnappen mogelijk uit een soort van eenzaam niemandsland. Uit eigen ervaring weet Ginet wat de kracht van een goede behandelrelatie en peersupport kan zijn. Maar ook hoe schaamte en (zelf)stigma haar herstel enorm belemmerd hebben.

“We zouden meer met elkaar moeten leren praten over angsten, somberheid, depressies, pijn, nare levenservaringen als onderdeel van het mens zijn, als iets wat bij het leven hoort en wat iedereen kan overkomen”.

Ginet is ruim 25 jaar werkzaam in de verslavingszorg. Ze heeft in verschillende uitvoerende en management functies gewerkt. Ze is nu als beleidsadviseur en projectleider vooral bezig met projecten en activiteiten op het gebied van herstel ondersteunende zorg.

Ze is als projectleider verbonden aan Herstelruimte Emmen. Ginet gelooft in een toekomst waarin domein overstijgend samen gewerkt wordt aan mentale gezondheid. Binnen haar eigen organisatie zet ze zich in om de herstelvisie een stapje voorbij het medische denken te krijgen.  Herstellen is echt iets anders dan genezen. Verder houd ze zich bezig met het steviger positioneren van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid door hier beleid voor te maken.

Pionieren, enthousiasmeren, samen ontwikkelen, relationeel werken en haar fascinatie voor mogelijkheden lopen als een rode draad door haar carrière in vele projecten.