Soenil Kanhai

Mijn kwetsbaarheid is mijn kracht geworden
Soenil maakt ruimte voor ervaringsdeskundigheid en herstel. Door woorden te geven aan wat er in zijn hoofd omgaat, begrijpt hij zichzelf beter en vertaalt hij dit naar anderen/beleid.

Soenil heeft een langdurig herstelproces doorleefd en overleefd. Hij heeft 9 jaar werkervaring in de maatschappelijke opvang (OGGZ) en specialistische ggz. Een carrière in het bedrijfsleven die hij in een ‘vorige’ leven leed liet hij achter zich. Na langdurige crisissen en herstelprocessen (trauma’s en depressies) besloot hij deze kennis niet voor zichzelf te houden maar te delen met anderen. Hij volgde trainingen, cursussen op het gebied van herstel en een studie ervaringsdeskundigheid.

Kracht

Hij maakt ruimte voor andermans verhaal en gevoelens. Sluit bescheiden en op constructieve wijze aan bij iemands verhaal. Luistert zonder te oordelen, adviseren of te sturen.

Als geregistreerd en gecertificeerd professional zet hij zijn kennis en kunde in. Dit doet hij in kenniswerkplaatsen, bij gemeentes en instanties, als voorlichter/gastdocent op scholen en (psychiatrische) ziekenhuizen en in de forensische zorg. Daarnaast ontwikkelt hij nieuwe trainingen, cursussen en formats voor samenkomsten van peers.

Het maken van ruimte voor herstel binnen het sociaal domein, bij gemeentes, werkgevers en het UWV is zijn passie.