Heleen Wadman

"Leg de focus op het proces van herstel, niet op resultaten."
Heleen is mede-oprichter van InBegrepen, zelf ervaringsdeskundige en omschrijft zichzelf als dialogisch activistische duizendpoot.

Verbinding als middel

Heleen heeft jarenlange ervaring met intensieve behandeling in zowel de kinder- en jeugd-, als volwassenenpsychiatrie. Hierdoor heeft ze een breed scala aan ervaringen met herstel, maar ook met hulpverlening opgedaan. Deze ervaringen bieden een rijke bron van kennis en een brede visie op herstel en gezondheid.

Als ervaringsdeskundige heeft Heleen zich voornamelijk ontwikkeld als beleidsmedewerker en trainer. Haar expertise richt zich voornamelijk op zorginnovatie, netwerkgericht werken, de implementatie van ervaringsdeskundigheid, inzet van ervaringskennis bij professionals en het verminderen van dwang en drang. "Je zou mij kunnen omschrijven als een dialogische duizendpoot met een activistisch randje."

Inmiddels heeft ze het haar persoonlijke missie gemaakt om deze kennis en kunde te gebruiken om de verschillende perspectieven en kennis te verbinden. Concreet creëert ze de ruimte voor de theorie, praktijk én de systeem- en leefwereld om elkaar te voeden en te versterken. Op micro-, meso- en macroniveau. "Elke stem is belangrijk en geeft inzicht in en kennis van wat er écht belangrijk is bij gezondheid."

Om haar persoonlijke situatie de baas te worden, ontwikkelde Heleen haar creativiteit, veerkracht en eigenwijsheid. Ze zet dit nu in om de gezondheid in onze samenleving te ondersteunen.